Обичайте и ценете родителите си!

c6d88a2b34153f7819377881ae4fcc53

Ето един клип, който ще накара много хора да се замислят и да преосмислят живота си, както и постъпките си спрямо своите родители.

Този клип така ми повлия, че се почувствах много виновна към моите родители и по-скоро към майка ми, защото за мен отдавна баща ми не съществува. Почувствах се и виновна към дъщеря ми, която отглеждахме бих казала в голяма нищета, с много лишения, ограничения, строгост… Много си я обичам, въпреки, че напоследък не всеки ден се чувам с нея, вече и тя има свое семейство. Направихме хубава сватба, щастие и късмет им пожелавам на нея и на мъжа й. Не съм съвършената майка, но дъщеря ми и мъжът ми са всичко за мен. След сватбата на дъщеря ми и Ники – зет ми, също стана част от нашето семейство и той вече е второто ни дете, за което също бихме направили всичко. Хей, деца обичайте се, помагайте си и преминавайте през всички хубави, трудни, весели, тъжни моменти заедно. Подкрепяйте се и се уважавайте един друг. Бъдете си опора и с усмивка се наслаждавайте на живота си.

Аз имам свое семейство, ангажименти, задачи… и не съм в състояние да бъда до моята майка много често. Може би не осъзнавах тази нужда, докато не станах майка и заживях в нова къща с мъжа ми и с неговите родители много млада. Много съм им благодарна и на тях, те ми помогнаха в отглеждането и порастването на дъщеря ми. Благодаря им и тук! Нека да почиват в мир душите им. Бог да ги прости! Знам, че ни помагат и от там където са в момента.

Благодаря и на майка ми за силите и здравето, което отдели за самостоятелното отглеждане на мен и моята сестра в период, който беше труден за цяла България 1990-1995. Всичко мина през двете й ръце – моят празник за абитуриентския ми бал, моята сватба, празника на сестра ми и за нейния абитуриентски бал, за всички други дни посветени на нашето добро съществуване. Днес трудно намирам време да й звънна по телефона, а бих искала да се виждам и да си говорим с нея по-често. Пожелавам й още много дълги години крепко здраве, сили да живее с усмивка и да отделя внимание на себе си, да има желание за повече срещи с приятелите си и да може да си позволи повече екскурзии.

Пожелавам на всички да имат родители, които да ги обичат и те да им отвръщат със същото. Интересувайте се от родителите си – те са Ви създали, дали са Ви живот. Не ги забравяйте, не ги оставяйте без да сте ги чули как са през деня. Бъдете добри към тях колкото и строги да са били те към Вас по време на Вашето детство. Когато Ви критикуват те Ви желаят Вашето добро. Посещавайте ги всеки път когато можете и бъдете безрезервно добри и все пак те имат повече опит в живота от Вас – слушайте съветите им, взимайте под внимание техните мнения, препоръки… Поздравявайте ги за празници и им подарявайте Вашите усмихнати лица – не друго. Това е което едни родители най-често искат да виждат у своите деца. Бъдете успешни и отстоявайте своите възгледи не с цената на обиди, пренебрегвания, лоши постъпки… Мислете преди да действате. За да не се получава както в клипа – да ви изпратят картичка, в която те сами Ви съобщават за тяхното погребение…. за да Ви съберат на един обяд или вечеря.

Публикувано от DESSS

Здравейте, казвам се Деси. В интернет пространството съм Дессс. Имам мечта, която искам да превърна в мисия - да помогна на колкото се може повече хора, да внесат здраве, красота и екология в дома си. Аз вярвам, че ако всеки един от нас започне да се грижи за здравето си и за домашната си среда с практични, икономични, екологични и натурални продукти – то всички ние заедно можем да допринесем за опазване чистотата на околната среда за нас, за нашите деца и за бъдещите ни поколения. А от това зависи и нашият здравословен и смислен живот. Аз обичам този начин на живот. Заобичайте го и вие. Очаквам ви! Надявам се това да е вашето-нашето място за споделяне на опит, идеи и съвети за практичен, икономичен и екологичен начин на живот. Защото си заслужава. Защото ни е грижа за здравето на нашите деца, нашите внуци и за нас самите. :) I'm very friendly, responsible and good-natured person. I'm a part of NGO "Doverimise" - a non-profit organization, which manages to help people with disabilities trying to change their life with their equal human rights. I work as a museum guide/curator. I love to talk with children for our heritage in our native region. I love Nature and our Planet so I want more people to use phosphate free and BPA free products to change their live and point of view. Because of the children of tomorrow. Feel free to join my team. :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: