Обичайте и ценете родителите си!

Обичайте и ценете родителите си!

Ето един клип, който ще накара много хора да се замислят и да преосмислят живота си, както и постъпките си спрямо своите родители.

Този клип така ми повлия, че се почувствах много виновна към моите родители и по-скоро към майка ми, защото за мен отдавна баща ми не съществува. Почувствах се и виновна към дъщеря ми, която отглеждахме бих казала в голяма нищета, с много лишения, ограничения, строгост… Много си я обичам, въпреки, че напоследък не всеки ден се чувам с нея, вече и тя има свое семейство. Направихме хубава сватба, щастие и късмет им пожелавам на нея и на мъжа й. Не съм съвършената майка, но дъщеря ми и мъжът ми са всичко за мен. След сватбата на дъщеря ми и Ники – зет ми, също стана част от нашето семейство и той вече е второто ни дете, за което също бихме направили всичко. Хей, деца обичайте се, помагайте си и преминавайте през всички хубави, трудни, весели, тъжни моменти заедно. Подкрепяйте се и се уважавайте един друг. Бъдете си опора и с усмивка се наслаждавайте на живота си.

Аз имам свое семейство, ангажименти, задачи… и не съм в състояние да бъда до моята майка много често. Може би не осъзнавах тази нужда, докато не станах майка и заживях в нова къща с мъжа ми и с неговите родители много млада. Много съм им благодарна и на тях, те ми помогнаха в отглеждането и порастването на дъщеря ми. Благодаря им и тук! Нека да почиват в мир душите им. Бог да ги прости! Знам, че ни помагат и от там където са в момента.

Благодаря и на майка ми за силите и здравето, което отдели за самостоятелното отглеждане на мен и моята сестра в период, който беше труден за цяла България 1990-1995. Всичко мина през двете й ръце – моят празник за абитуриентския ми бал, моята сватба, празника на сестра ми и за нейния абитуриентски бал, за всички други дни посветени на нашето добро съществуване. Днес трудно намирам време да й звънна по телефона, а бих искала да се виждам и да си говорим с нея по-често. Пожелавам й още много дълги години крепко здраве, сили да живее с усмивка и да отделя внимание на себе си, да има желание за повече срещи с приятелите си и да може да си позволи повече екскурзии.

Пожелавам на всички да имат родители, които да ги обичат и те да им отвръщат със същото. Интересувайте се от родителите си – те са Ви създали, дали са Ви живот. Не ги забравяйте, не ги оставяйте без да сте ги чули как са през деня. Бъдете добри към тях колкото и строги да са били те към Вас по време на Вашето детство. Когато Ви критикуват те Ви желаят Вашето добро. Посещавайте ги всеки път когато можете и бъдете безрезервно добри и все пак те имат повече опит в живота от Вас – слушайте съветите им, взимайте под внимание техните мнения, препоръки… Поздравявайте ги за празници и им подарявайте Вашите усмихнати лица – не друго. Това е което едни родители най-често искат да виждат у своите деца. Бъдете успешни и отстоявайте своите възгледи не с цената на обиди, пренебрегвания, лоши постъпки… Мислете преди да действате. За да не се получава както в клипа – да ви изпратят картичка, в която те сами Ви съобщават за тяхното погребение…. за да Ви съберат на един обяд или вечеря.

Advertisements

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s