Каква бутилирана вода пием?

Каква бутилирана вода пием?

Благодаря на Holly за този клип, който от дълго време обмислях и аз да правя. Но тъй като нямам възможност – реших да напиша няколко думи за това, което тя е разбрала от опита си в клипа – тествала е киселинността на минералната вода и вода пречистена с филтър в домашни условия.

Винаги когато купуваме било то шампоан, било то сапуни и/или други средства за хигиена ние гледаме Ph-то колко е. Но когато купуваме бутилирана вода – гледаме ли колко е Ph-то й? Май никой не прави това… Какво всъщност е Ph?

Тялото ни е съставено предимно от вода – така от едно място на друго могат лесно да се пренасят хранителни съставки, кислород и биохимикали. Водната среда може да има киселинни или алкални свойства (алкали = основи), които се измерват в скала наречена pH („potential hydrogen“ или „потенциален водород”). pH е десетичен логаритъм и представлява съотношението на позитивно заредените водородни йони (киселинни) и негативно заредените йони (алкални), в един разтвор. Ако скалата на това съотношение отчита от 1,0 до 6,9, средата се счита за киселинна. Ако скалата отчита 7,0 – тя е неутрална, а от 7,1 до 14 е алкална.

pHrange

Небалансиран pH означава, че pH нивата са станали твърде киселинни или прекалено алкални за дълъг период от време. Продължителен pH дисбаланс от единия или другия вид не се приема добре от тялото. На първо място стриктния алкално-киселинен баланс на тялото и различните органи в него е необходим за нормалното функциониране на над 4000 ензима, които катализират всики биохимични процеси в тъканите и клетките, поддържат метаболизма, обновяват тялото ни и го предпазват от инфекции. Всъщност, регулирането на pH е толкова важно, че тялото е развило строги отчетни процедури за проследяването на алкално-киселинния баланс във всяка клетка.

Въпреки че може да остане незабелязан години наред, небалансираният pH (твърде киселинен или алкален) води до развитието на повечето, ако не и на всички, дегенеративни заболявания, включително сърдечносъдови заболявания, рак и диабет, както и безсилие в справянето с наднорменото тегло. Покачването или понижаването на pH може да доведе до кристализиране на солите в урината и до образуване на пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур.

През далечните 1923 и 1925 г. човек на име Ото Варбург изучава обмяната на туморните тъкани, като открива, че характерен неин признак е интензивната аеробна гликолиза. Показва също, че туморните клетки могат да живеят и да се развиват и при отсъствието на кислород.

Нуждата на нормалните клетки от енергия се удовлетворява от кислорода, докато при раковите клетки голяма част от необходимата енергия идва от ферментацията. Всички нормални клетки са аеробни, а всички ракови са отчасти анаеробни. От гледната точка на физиката и химията на живота едва ли някой би могъл да си представи по-голямо различие. Кислородът, доставчикът на енергия за всички растения и животни, е заменен в раковите клетки от енерго-произвеждаща реакция на най-низшите живи форми, а именно фермантацията (разграждането) на глюкозата.

Това означава, че тогава, когато вие прекратявате достъпа на кислород, вие стимулирате развитието на рака, а прекратяването достъпа на кислород, прави течностите в човешкия организъм киселинни или с ниски стойнсоти на pH.

Заради начинът ни на хранене, повечето модерни хора страдат от киселинност. Съвременната диета съдържа в по-голямата си част храни, които оставят киселинни остатъци в организма. И, точно както киселинният дъжд действа на една гора, небалансираните нива на pH могат бавно, но сигурно да разяждат нашето тяло и да доведат до множество здравословни проблеми.

Спазването на балансирано хранене може да помогне. Ако нивата ви са твърде киселинни, увеличете количествата плодове и зеленчуци, които консумирате. Ако нивата ви са твърде алкални, увеличете киселинните храни.

Независимо как се храним, дали сме вегетарианци или не, независимо каква вода пием(различната вода има различно pH /6.00 – 9.00/ , и съответно различно въздействие!) добре е да знаем какво ни е pH. To се измерва с pH лентички в урината рано сутрин. Киселините от тялото се изхвърлят чрез урината. Кръвта трябва да бъде слабо алкална 7.35-7.45. Ако храната, която приемаме създава киселинна среда на тялото, това се отразява и на кръвта и тялото се опитва да балансира pH. Koгато това е проблем, различни минерали се вземат от много важни органи за да неутрализират киселините и те да се изхвърлят от тялото. От това организма започва да страда и това доста често не се забелязва с години и често довежда до сериозни болести. Ако pH на урината е между 6.0-6.5 рано сутрин и 6.5-7.0 вечер преди вечеря, нашето тяло се намира в сравнително добро състояние. pH теста на урината ни показва как нашето тяло се освобождава от киселините и как асимилира полезните минерали като калций, магнезий, калий и натрий. Тези минерали играят ролята на буфери, които подържат pH баланса на тялото.

Минералната вода, която много много от нас си купуваме, обикновено е силно алкална с високо pH, което налага честото й редуване с изворна вода, за да се избегне алкалозата, която най-вече се изразява с често уриниране и загуба на течности и минерали в организма. Когато бъбреците на тялото установят восоко pH, те моментално се активират, опитвайки се да коригират алкално-киселинния баланс. Обратното е когато киселинноста на тялото е висока, бъбреците задържат течностите и може би това спомага за последващото им превръщане в мазнини и увеличаване на наднорменото тегло. Затова не бива да се прекалява с газираното, което е силно киселинно, особено подсладеното с изкуствени подсладители.

А колко пъти на ден/на седмица/на месец вие купувате бутилки минерални води? Спрете да харчите пари за бутилки. Използвайте такива за многократна употреба и всяка вечер след измиването им ги пълнете с вода от чешмата, която както в клипа се надявам и вашата да е с по-добро Ph от това на многото предлагани бутилирани минерални води на пазара. Все пак ако се съмнявате и в чешмяната си вода и нямате система за пречистване на домашна вода – преварявайте си я и след охлаждане ще имате вкусна и полезна вода не само за вас, но и за вашите деца. Със системата за пречистване на вода „е-Спринг“ на Амуей ще имате наистина полезна, чиста и вкусна вода за цялото си семейство. Ако се интересувате от подобна система – ме потърсете за подробности. Пазете Здравето си и Природата.

Не само с храните и напитките трябва да се внимава. Внимание трябва да се отделя и на почистващите препарати, които използваме в домакинството си. Ползвайте такива, които също пазят не само Здравето ни, но и Природата.  Очаквам Ви.

IMG_20160219_123055
Спестете на децата си ежедневното купуване на РВЦ бутилки, които се разграждат повече от 150 години и замръкват в депа, където само се трупат… Спестете на децата си неудобството да пият от лесно мачкащи се бутилки, които след първото използване трябва да изхвърлят, за да купят след това нова… Спестете си и вие пари, средства, нерви с помощта на Таперуер – ползвайте еко бутилките за многократна употреба и се радвайте на живота.

Повече за еко бутилките Таперуер прочетете в официалния сайт на фирмата: tupperware.bg.

Повече за щадящите почистващи препарати и система за пречистване на вода Амуей прочетете ТУК.

Дессс

В публикацията ми има използван материал от: daoin.com

 

 

Advertisements

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s