Чистота или Здраве?

“Много от почистващите средства са подходящи за употреба само ако помещението може да се проветрява на всеки 10 минути. А това е невъзможно в един нормален дом. Препаратите съдържат опасни вещества, които увреждат дробовете, очите и кожата”, твърдят учени от Университета на Сейнт Луис.

Rate this:

Advertisements

Чистота или Здраве?

Чистотата или Здравето избирате? Аз избрах и двете. Чудите се за какво ще пиша днес….

images (5)

Ами спрете да се чудите, а си отворете шкафа с почистващите препарати и погледнете етикетите им… Колко от тях съдържат вредни химикали? Почти всички, нали? О, така бяха и моите, но от известно време ги замених с такива, които имат в състава си естествени концентрати, минерали и безвредни вещества – не само за въздуха, за водата, но и за моето здраве, за здравето на моето семейство, в което предстои да се появи и първото внуче. С нетърпение го очакваме – ще бъдем най-щастливите баба и дядо на света. Та затова искаме да прочистим средата у дома за по-голям уют и използваме природна дезинфекция. С общоразпространените препарати в магазинната мрежа това не можем да постигнем.  Затова се спряхме на концентрираните почистващи препарати Амуей, които са икономични – издържат по-дълго време и са безвредни за вдишване, за работа с тях без ръкавици и маска за лице, защото съдържат съставки извлечени от природата – кокос, лимон, царевица и много други. Те са подходящи за почистване на всякакви повърхности.

ID-10050610

 Ето какво ни описват на дълго и на широко от новинар и ни казват да внимаваме с химикалите в почистващите препарати:

„През последните години са проведени десетки тестове, показващи огромната вреда за здравето, която нанасят някои хигиенизиращи препарати. “Много от почистващите средства са подходящи за употреба само ако помещението може да се проветрява на всеки 10 минути. А това е невъзможно в един нормален дом. Препаратите съдържат опасни вещества, които увреждат дробовете, очите и кожата”, твърдят учени от Университета на Сейнт Луис. Всекидневната употреба на силни почистващи препарати бавно, но сигурно води до натрупване на токсини в организма, които докарват неприятни и понякога смъртоносни болести, смятат американски лекари. Химикалите в бутилката с омекотител, пък, най-често предизвикват алергии, тежки дихателни проблеми и астма, убедени са медиците. Това, което смятаме, че ни помага да убием микробите и да бъдем по-здрави, всъщност има точно обратния ефект и на практика действа като бомба със закъснител, предупреждават специалистите. Белината променя ДНК-то. Според специалисти от федералната служба за защита на потребителите и околната среда в Германия дезинфектантите може да доведат до мутации на ДНК-то. Причината – отровите, които вдишваме при работа с агресивните препарати, натрупват токсини в организма, които пречат на нормалното копиране на гените ни. Резултатът от това са все по-болните деца и зачестилите напоследък увреждания на черния дроб при хора, които никога през живота си не са докосвали алкохол. Мръсната баня е кошмар за всяка домакиня, но се оказва, че за чистотата на санитарното помещение много от жените заплащат със здравето си. Най-опасни са препаратите за почистване на фаянс, категорични са специалистите. Това се дължи на силно токсичните химикали, които те съдържат, и на факта, че в повечето случаи помещенията са малки и тесни. По този начин всички вредни изпарения се вдишват директно, а белите дробове се увреждат. Специалистите допълват, че дори и помещенията да се проветряват, прекият контакт с токсичните химикали е изключително вреден за тялото.

Като предпазна мярка учените препоръчват при почистване винаги да се използва маска за лицето. Гумените ръкавици са крайно недостатъчни за предпазване, защото летливите отровни газове, които често нямат нито цвят, нито аромат, попадат директно в дихателния тракт и разрушават алвеолите. Това може да отключи редица тежки заболявания, сред които рак на белите дробове и на гърдата. Много от препаратите за почистване предизвикват алергии и са причина за появата на необичайна хрема. Внимателно четете етикетите на препаратите. Пазете се от препаратите – дръжте ги далеч от носа си, защото много от тях в комбинация с въздуха образуват отровни газове.“

След тези факти искам да ви уверя, че препаратите на Амуей не са токсични и вредни за Здравето ни. Спестете си ръкавиците, маските за лице, лутането в търсене на подходящо време за почистване… Те са биоразградими и не вредят не само на здравето ни, но и на Околната среда. Те се разтварят в канализацията на 99.9%. Кой друг почистващ препарат бъкан с химия е такъв? – Никой, нали. А кой от почистващите препарати, съдържащ силни химически вещества е безвреден за нашето здраве? – Няма такъв. Е, тогава ви препоръчвам да се запознаете с препаратите на Амуей и да ги пробвате. Ще ви очаквам за подробности като използвате обратната връзка в сайта. Оценете ползата и ефекта, които получавате чрез тези продукти, а не разчитайте на пълните с вредна химия препарати, които може да ви заведат до доктора. Пестете с Природата и подобрете житейната си среда и Здравето си.

Пожелавам ви чист дом, офис и здраве пълно с енергия и жизненост!

Дессс

 

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s