Силиконови форми за печене Таперуер

 

Exif_JPEG_420

Обичате ли да готвите, да правите вкусни гозби, тестени, солени, сладки, печени, замразени, желирани вкусотийки за Вашите близки? Да? И аз така, но от известно време ми доставя по-голямо удоволствие от колкото преди. Замених няколко от металните си тави и тавички с няколко силиконови форми за печене на Таперуер.

Използването на традиционните метални съдове почти винаги ме караше да се отказвам да приготвям много от рецептите, които харесвах – дали чути от някоя позната или прочетени от някъде. Изпитвах ужас защото след това ще трябва с часове да стоя на мивката докато изтъркам загорелите мазнини и ще трябва да се справям с тежките им и неудобни размери. А и мястото, което ми заемат в кухненските шкафове… На Вас не Ви ли заемат и те повечко? Не може да сложите нищо друго до тях, около тях или върху тях. Силиконовите съдове, обаче, ще Ви решат този проблем, както и няколко други. Те спестяват място, наистина. Може да ги прибирате в навито състояние и когато Ви потрябват ще се изненадате…застават в оригиналната си форма и са готови за използване веднага. Не случайно те се наричат в Америка „Магически силиконови форми“.

Аз не мога да си представя моята кухня без някои от тези форми на готвене: силиконова тавичка „Принцеса“; силиконов лист за печене; силиконова форма за мъфини и къпкейкчета; силиконова форма за малки тестени бонбони, желирани захарни дражета… Има и други форми, които може да се използват неограничено и за още много други готварски цели…  Стига да имате богато въображение и желание да развивате кулинарните си способности и да радвате с тях близки и познати.

photo0367

А Вие ползвате ли силикон в кухнята си? Много полезни кухненски помощници са тези форми – изработени от иновативен, революционен и най-съвременен материал, който ще Ви улесни в кулинарната работа и ще забравите за трудоемкостта при използването на металните. Те могат да се използват не само за печене и готвене във фурна, но и за замразяване във фризер за направата на вкусни домашни шоколадови десерти, желирани, сладоледени бонбони, сладкиши, торти и други вкусотии… Забравете за тежките и трудно подвижни метални, керамични, стъклени съдове. Някои от тях са доста опасни за Вас ако в момента на работа се счупят. Пестете място, време, енергия и пари със силиконовите форми на Таперуер. Това е дългосрочна инвестиция, която се изплаща много бързо.

photo1410-1

Какво ги прави по-добри тези силиконови съдове от общоприетите метални или други?

Ще Ви изредя няколко характеристики, които ще Ви впечатлят и ще Ви заинтригуват. Вие си направете извода за инвестицията, удобството, разрешаването на някои кулинарни проблеми, които получавате с покупката на такъв съд. А аз Ви очаквам за демонстрация в Самоков за да се убедите сами във високото им качество.  Ще може да ги видите, да ги пипнете, дори лично да приготвите в тях нещо вкусно и лесно за много кратко време.

* При готвене силиконът на Таперуер НЕ излъчва неприятна миризма;

* НЕ се деформират и НЕ променят формата си при готвене;

* Това са продукти, които НЕ загарят докато готвите в тях;

* Почистват се изключително бързо;

* Дълготрайни, устойчиви във времето. Спестявате с тях;

* Удобен размер;

* Отделянето на тестени ястия от тях става изключително лесно, бързо и може веднага да приготвите второ. Забърсвате само със салфетка. Пестите време, миене, търкане.

* Гъвкави форми за готвене и лесно преносими;

* Устойчиви на температура до +220 ° С и до  -25 ° С;

* Многофункционални – може да ги използвате във фурна, микровълнова печка, хладилник и фризер;

* Изработени от лек материал, приятен за работа;

* Гъвкави, което позволява лесно да се освобождава тестена храна;

* Готвите без допълнителни мазнини при печене или със съвсем малко, защото формите имат незалепващо покритие;

* НЕ се използва пергаментова хартия. Пестите време, средства;

* Бързо се загряват, поемат топлината равномерно и тестените ястия с мая два пъти повече бухват;

* Храната в тях се готви по-бързо в сравнение с други форми;

* Забравете за прегорелите крайчета на ястията си, за недопечената вътрешна част на тестата си и загорелите метални тави;

* Пестят място в шкафа Ви и имате свободна зона за допълнителни неща.

photo0273

Когато използвате силиконови форми за готвене трябва да спазвате някои съвети за да Ви служат дълго, вярно и да ги предадете на поколенията си в приличен вид се запознайте с инструкциите в листовката към всеки един от артикулите. Прочетете внимателно и моите:

Препоръчителна температура на готвене: 180 ° C в обикновена фурна. Някои намазвате с мазнина САМО при първото ползване, а други въобще не ги намазнявате, а само измивате с вода. След това НЕ намазнявате с нищо.

!!!При готвене на ястия с шоколад или концентриран доматен сос, температурата да не надвишава 180 ° С, защото формата може да се повреди!!!

НЕ излагайте на открит огън, грил или скара.

НЕ мийте с абразивни препарати.

НЕ използвайте режещи остриета докато използвате формите.

НЕ намазнявайте формите при готвене. Ако използвате за някои храни намазняване то нека е само с една, две капки мазнина и не се притеснявайте ако с времето от тази мазнина някоя от формите си промени цвета. Няма да промени нито вкуса на храната след това, която ще готвите в тях, нито пък съдовете ще променят качеството си.

Устойчиви на миене в съдомиялна машина.

Когато миете на ръка, винаги изплаквайте формите преди употреба, а след употреба, в студено състояние, измивайте с мека гъба и топла сапунена вода. Дори не Ви е нужно подсушаване.

Никога НЕ ги дърпайте и НЕ ги натискайте докато са горещи силиконовите съдове.

След като извадите от фурната изчакайте десетина минути и тогава продължете с изваждането и сервирането на приготвената храна.

Exif_JPEG_420

За да съхраните силиконовите си форми дълго във времето НЕ ги използвайте върху котлон или други директни нагорещени повърхности. Когато ги използвате за замразяване поставяйте ги върху твърда подложка за по-голяма устойчивост. Не използвайте и режещи инструменти когато ги ползвате.

Пожелавам успешно изпълнени кулинарни рецепти и много усмивки с всички Ваши любими хора.  

Пишете ми като ползвате формата за обратна връзка да споделите с мен вашия опит с печенето, миенето, търкането на съдове когато ги ползвате във фурната.

Очаквам ви!

Дессс

Публикувано от DESSS

Здравейте, казвам се Деси. В интернет пространството съм Дессс. Имам мечта, която искам да превърна в мисия - да помогна на колкото се може повече хора, да внесат здраве, красота и екология в дома си. Аз вярвам, че ако всеки един от нас започне да се грижи за здравето си и за домашната си среда с практични, икономични, екологични и натурални продукти – то всички ние заедно можем да допринесем за опазване чистотата на околната среда за нас, за нашите деца и за бъдещите ни поколения. А от това зависи и нашият здравословен и смислен живот. Аз обичам този начин на живот. Заобичайте го и вие. Очаквам ви! Надявам се това да е вашето-нашето място за споделяне на опит, идеи и съвети за практичен, икономичен и екологичен начин на живот. Защото си заслужава. Защото ни е грижа за здравето на нашите деца, нашите внуци и за нас самите. :) I'm very friendly, responsible and good-natured person. I'm a part of NGO "Doverimise" - a non-profit organization, which manages to help people with disabilities trying to change their life with their equal human rights. I work as a museum guide/curator. I love to talk with children for our heritage in our native region. I love Nature and our Planet so I want more people to use phosphate free and BPA free products to change their live and point of view. Because of the children of tomorrow. Feel free to join my team. :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: