Талантът не е само дарба

Здравейте, сега ще ви запозная с художник от Самоков. Защо ще ви разказвам за него ли? Първо, защото той е наследник на един от най-известните художници в родния ми град Слави Генев, второ – той е един от малкото художници, които рисуват това, което виждат и ти наистина го разпознаваш в картините му, трето – той е млад, талантлив и знае какво може….

Казва се Радослав Генев. Завършил е художествената академия в София, специалност „Графика“  и има няколко награди. Една от които доста престижна – Cite Internationale des Arts Paris за 2013 г.  Пожелавам му и в бъдеще да печели нови, и нови награди. Той е млад, скромен, професионалист в своята област, иска да работи и живее в страната ни, а не да я напусне. Иска да има повече възможности за развитие за всички млади художници в България, а не да работят в хранителни магазини или да бъдат сервитьори.

Като всеки млад човек и той обича екскурзиите. Скоро се завърна от САЩ и сега подготвя поредния си цикъл картини от там. Рисува с висококачествени бои – не само живописни пейзажи, но и портрети, графики, прави и литографии…. Участва в конкурси,  прави самостоятелни художествени изложби-базари в галерии, както в Самоков, София, така и в чужбина. Той обича, като всеки артист, да вижда света от веселата страна и да рисува естествени картини, а не абстракции. Неговите картини изразяват самия него – тих, скромен, необременен с ежедневни проблеми, слънчев, верен на натурата – както го описва и проф. Д. Минчева. В едно от представянията на поредната му изложба с пейзажи от Самоков тя казва:

„Много рядко млад автор е толкова безразличен към съвременните течения и върви по собствения си път с толкова убеденост и зрялост. Свикнахме да бъдем свидетели на всякакви опити за трансформация на живописта в нещо друго. Но тук и сега Радослав ни показва, че това което прави искрено и без нагаждане е осмислен избор. И просто се усеща, че артистичното му вълнение идва от обикновените неща, от това, което всъщност е неговият живот. Не мога да предполаган какво следва. След възторга от натурата може нещата коренно да се променят. Аз само се надявам търсенето на художника да не спира!“

Пожелавам му и аз да продължава да търси себе си и своя стил. Една от неговите литографии „Столът“ ми остана в очите. Това е моята литография – заплюла съм си е и все някога се надявам да имам възможност да му я купя. Нека повече подобни нови концептуални картини да прави и в бъдеще. Той е много добър график, но няма как да не се прояви и пейзажистът в него – неговият дядо е правел едни от най-красивите живописни картини. Наследникът не може да бъде много далече от корените си. Така е в живота. Само да е жив и здрав и да продължава да рисува – да търси своя стил и себе си. Светът обича търпеливите и ги награждава подобаващо. Дерзай, Ради. Успех!

Може да се свържете с Радослав и да разберете повече за него и неговите картини от сайта му или да го потърсите във фейсбук.

Чао за сега

Дессс

Реклами

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.