Талантът не е само дарба

Здравейте, сега ще ви запозная с художник от Самоков. Защо ще ви разказвам за него ли? Първо, защото той е наследник на един от най-известните художници в родния ми град Слави Генев, второ – той е един от малкото художници, които рисуват това, което виждат и ти наистина го разпознаваш в картините му, трето – той е млад, талантлив и знае какво може….

Казва се Радослав Генев. Завършил е художествената академия в София, специалност „Графика“  и има няколко награди. Една от които доста престижна – Cite Internationale des Arts Paris за 2013 г.  Пожелавам му и в бъдеще да печели нови, и нови награди. Той е млад, скромен, професионалист в своята област, иска да работи и живее в страната ни, а не да я напусне. Иска да има повече възможности за развитие за всички млади художници в България, а не да работят в хранителни магазини или да бъдат сервитьори.

Като всеки млад човек и той обича екскурзиите. Скоро се завърна от САЩ и сега подготвя поредния си цикъл картини от там. Рисува с висококачествени бои – не само живописни пейзажи, но и портрети, графики, прави и литографии…. Участва в конкурси,  прави самостоятелни художествени изложби-базари в галерии, както в Самоков, София, така и в чужбина. Той обича, като всеки артист, да вижда света от веселата страна и да рисува естествени картини, а не абстракции. Неговите картини изразяват самия него – тих, скромен, необременен с ежедневни проблеми, слънчев, верен на натурата – както го описва и проф. Д. Минчева. В едно от представянията на поредната му изложба с пейзажи от Самоков тя казва:

„Много рядко млад автор е толкова безразличен към съвременните течения и върви по собствения си път с толкова убеденост и зрялост. Свикнахме да бъдем свидетели на всякакви опити за трансформация на живописта в нещо друго. Но тук и сега Радослав ни показва, че това което прави искрено и без нагаждане е осмислен избор. И просто се усеща, че артистичното му вълнение идва от обикновените неща, от това, което всъщност е неговият живот. Не мога да предполаган какво следва. След възторга от натурата може нещата коренно да се променят. Аз само се надявам търсенето на художника да не спира!“

Пожелавам му и аз да продължава да търси себе си и своя стил. Една от неговите литографии „Столът“ ми остана в очите. Това е моята литография – заплюла съм си е и все някога се надявам да имам възможност да му я купя. Нека повече подобни нови концептуални картини да прави и в бъдеще. Той е много добър график, но няма как да не се прояви и пейзажистът в него – неговият дядо е правел едни от най-красивите живописни картини. Наследникът не може да бъде много далече от корените си. Така е в живота. Само да е жив и здрав и да продължава да рисува – да търси своя стил и себе си. Светът обича търпеливите и ги награждава подобаващо. Дерзай, Ради. Успех!

Може да се свържете с Радослав и да разберете повече за него и неговите картини от сайта му или да го потърсите във фейсбук.

Чао за сега

Дессс

Публикувано от DESSS

Здравейте, казвам се Деси. В интернет пространството съм Дессс. Имам мечта, която искам да превърна в мисия - да помогна на колкото се може повече хора, да внесат здраве, красота и екология в дома си. Аз вярвам, че ако всеки един от нас започне да се грижи за здравето си и за домашната си среда с практични, икономични, екологични и натурални продукти – то всички ние заедно можем да допринесем за опазване чистотата на околната среда за нас, за нашите деца и за бъдещите ни поколения. А от това зависи и нашият здравословен и смислен живот. Аз обичам този начин на живот. Заобичайте го и вие. Очаквам ви! Надявам се това да е вашето-нашето място за споделяне на опит, идеи и съвети за практичен, икономичен и екологичен начин на живот. Защото си заслужава. Защото ни е грижа за здравето на нашите деца, нашите внуци и за нас самите. :) I'm very friendly, responsible and good-natured person. I'm a part of NGO "Doverimise" - a non-profit organization, which manages to help people with disabilities trying to change their life with their equal human rights. I work as a museum guide/curator. I love to talk with children for our heritage in our native region. I love Nature and our Planet so I want more people to use phosphate free and BPA free products to change their live and point of view. Because of the children of tomorrow. Feel free to join my team. :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: