Гост или партньор?

Здравейте и днес. Напоследък виждам, че зачестиха сватбите и много млади хора заживяват заедно официално и в много любов. Това много ме радва и съм щастлива за сватбите в България. Въпреки, че при всички семейства има и добри и лоши моменти, искам те да се обичат до живот, да се разбират с поглед и да живеят в хармония – да бъдат причината за щастието един за друг. Да се радват един друг и да се търсят постоянно с поглед за още една усмивка и прегръдка.
Мили млади семейства, бъдете си опора и живейте живота си заедно, а не всеки за себе си. Радвайте се на постиженията на любимия до вас и се подкрепяйте до края на живота си. Вижте какво описание ми попадна в социалната мрежа Фейсбук и си вземете поука:

„Един приятел ми дойде на гости, седнахме и започнахме да си говорим за живота. В един момент от разговора го прекъснах и казах: „Само секунда, ще измия съдовете и ще се върна веднага“. Той ме погледна, сякаш му бях казал, че ще направя космическа ракета. След като се върнах ми сподели с възхищение, но въпреки това леко озадачен: „Радвам се, че помагаш на жена си. Аз вече не го правя, защото когато го направя, тя не го оценява. Миналата седмица измих пода и не получих и едно „Благодаря“. Седнах с него и му обясних, че аз не „помагам“ на жена си. Всъщност съпругата ми няма нужда от помощ, тя се нуждае от партньор. Аз съм партньор вкъщи и не смятам за „помощ“ това да споделяме домакинската работа. Не „помагам“ на жена ми да почисти къщата, а я чистя, защото аз също живея тук и трябва да се включа. Не „помагам“ на жена ми да сготви, защото аз също искам да ям и затова готвим заедно. Не „помагам“ на жена ми да мие съдовете след ядене, защото и аз ги използвам и е моя отговорност да ги измия. Не „помагам“ на жена ми с децата, защото тези деца са и мои деца, а моята работа е да бъда баща. Не „помагам“ на съпругата ми да пере, простира или да сгъва дрехи, а съм част от процеса, защото дрехите са също мои и на моите деца. Аз не съм помощ у дома, аз съм част от къщата. Що се отнася до похвалата, го попитах кога за последен път е благодарил на жена си, че е почистила къщата, измила съдовете, изпрала дрехите, сменила чаршафите, изкъпала децата, сготвила и организирала всичко? И то благодарност от типа: „Уау, фантастична си!“ Попитах го „Толкова ли е абсурдно? Или изглежда странно? Ако да, защо тогава, когато ти веднъж си изчистил пода, очакваш награда за отлични постижения? Някога мислил за това, приятелю? Мачо културата сигурно ти е втълпила, че всичко това е нейна работа, но тя е обща. Може би си свикнал, че всичко това трябва да се направи, без да се налага ти да си мърдаш пръста. Ако вярваш в това, поне изказвай уважение, както ти искаш да бъдеш похвален. Подавай ѝ ръка, дръж се като истински партньор, а не като гост, който само идва да яде, да спи, да се къпе и да задоволи нуждите си. Защото истинската промяна на нашето общество започва в нашите домове. Важно е да учим нашите синове и дъщери на истинския смисъл на взаимоотношенията, който е единство.“

Не знам на кого е това толкова точно описание, но напълно го подкрепям и искам повече млади семейни хора да го прочетат. На тези от вас, които ще го прочетете – искам да ви кажа: Бъдете част от семейството, което сте създали в името на благополучието на всички ви. Променете истински нагласите си към тази семейна единица и живейте в хармония със себе си, с вътрешното си аз и бъдете пример за истинските взаимоотношения с брачния ви партньр пред очите на вашите деца.

Пожелавам ви успех, здраве и много любов.
Обичайте се!
Дессс

Публикувано от DESSS

Здравейте, казвам се Деси. В интернет пространството съм Дессс. Имам мечта, която искам да превърна в мисия - да помогна на колкото се може повече хора, да внесат здраве, красота и екология в дома си. Аз вярвам, че ако всеки един от нас започне да се грижи за здравето си и за домашната си среда с практични, икономични, екологични и натурални продукти – то всички ние заедно можем да допринесем за опазване чистотата на околната среда за нас, за нашите деца и за бъдещите ни поколения. А от това зависи и нашият здравословен и смислен живот. Аз обичам този начин на живот. Заобичайте го и вие. Очаквам ви! Надявам се това да е вашето-нашето място за споделяне на опит, идеи и съвети за практичен, икономичен и екологичен начин на живот. Защото си заслужава. Защото ни е грижа за здравето на нашите деца, нашите внуци и за нас самите. :) I'm very friendly, responsible and good-natured person. I'm a part of NGO "Doverimise" - a non-profit organization, which manages to help people with disabilities trying to change their life with their equal human rights. I work as a museum guide/curator. I love to talk with children for our heritage in our native region. I love Nature and our Planet so I want more people to use phosphate free and BPA free products to change their live and point of view. Because of the children of tomorrow. Feel free to join my team. :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: